Hamalandcup 2016

 

Op 15 en 16 oktober j.l was het eindelijk zover: de Hamalandcup 2016, een jaarlijks kegeltoernooi dat wordt georganiseerd bij kegelcentrum Hamaland (Nijenhuis) in Winterswijk.

Dit jaar voor het eerst georganiseerd door Kegelclub G.E.K. !


Kegelclub G.E.K. (Gezellig Even Kegelen) is opgericht in 2015 en neemt sinds 2016 deel

aan de Winterswijkse kegelcompetitie. G.E.K is een kegelclub waarbij de gemiddelde

leeftijd van de kegelaars een stuk lager ligt dan bij de overige Winterswijkse kegelclubs.

Ondanks dat we een nieuwe, jonge club zijn, staan er op onze ledenlijst bekende namen

uit de Winterswijkse kegelgeschiedenis, dus we bouwen voort op een rijke Winterswijkse

traditie.

 

Wij hebben de organisatie van de Hamalandcup overgenomen van K.C. O.N.A. Voor de hulp die we van K.C. O.N.A. mochten ontvangen (onder andere in de vorm van aanlevering van documenten en beantwoorden van vragen), willen wij hen vanaf deze plek nogmaals bedanken! Top!

 

 

Vol enthousiasme zijn we aan het werk gegaan met de organisatie van het toernooi. Al doende kwamen we erachter hoeveel werk de organisatie van zo’n toernooi vergt. Maar het heeft vele mooie momenten opgeleverd, waardoor het vele werk het helemaal waard was!

 

Eindelijk was het dan 15 oktober en kon ons toernooi beginnen!

We begonnen de dag met een interview op de lokale radiozender Slingeland FM. Twee G.E.K. leden vertelden enthousiast wat het toernooi inhield en riepen iedereen op om te komen. De verslaggever van de radiozender gaf aan dat het niet vaak gebeurde dat de geïnterviewden meer aan het woord zijn dan hijzelf! Hetgeen onze club wel typeert. We zijn af en toe wat luidruchtig, maar maken dit met ons enthousiasme meer dan goed!

 

 
 


 

Om 8.30 uur kwamen de eerste deelnemers van het toernooi binnen en na het openingswoord van onze voorzitster, Petra Meerman-Bultman, en een woord van Gerrit Hendriksen, de voorzitter van de Winterswijk Kegelbond, kon het toernooi om 9.15 uur beginnen.

 

We hadden dit jaar een aantal dingen gewijzigd in de opzet. Zo werd er nog steeds gewerkt met een bonussysteem waardoor iedere deelnemer en iedere deelnemende club evenveel kans had om te winnen, maar dit bonussysteem was wel iets aangepast. Verder was één kegelbaan omgedoopt tot GEK-baan: op deze baan gold een afwijkende puntentelling.

Het was de bedoeling om in de eerste worp een 1 te gooien, in de tweede worp een 2, in de derde worp een 3, enzovoorts en in worp 9 en 10 een negen.

 

De GEK-baan bleek een moeilijke, maar hilarische baan te zijn. Er werd van alles met de bal gedaan (het streepje werd verdraaid, de bal werd anders op de baan gezet), alleen maar om een 1 of een 2 te gooien, hetgeen voor de meeste doorgewinterde kegelaars erg moeilijk bleek. Ondanks alle moeite werd er toch vaak een 9 gegooid!

 

Bij een kegeltoernooi hoort ook een verloting. We hebben veel bedrijven benaderd om hiervoor spullen ter beschikking te stellen. En wat waren de Winterswijkse bedrijven gul! Niet normaal hoeveel prijzen we ontvingen. Om hen hiervoor te bedanken hadden we 2 reclameborden gemaakt met logo’s van alle bedrijven erop die ons gesponsord hadden. Deze borden werden gedurende het gehele toernooi getoond.

 

 

Ook een programmaboekje hoort bij een kegeltoernooi. Vele bedrijven hebben een advertentie laten plaatsen in ons boekje, waarvoor wij hen nogmaals willen bedanken. De advertenties zijn het hele toernooi ook live te zien geweest op een televisiescherm.

 

 

Om geheel in stijl op ons toernooi te komen, hadden we shirts laten drukken. Deze zijn mede mogelijk gemaakt door onze shirt sponsoren Jagatex en Profile Wesselink. We zagen er met 4 verschillende kleuren shirts, misschien een beetje GEK, maar vooral flitsend uit, vonden we zelf!

 

 

Zoals eerder vermeld, hadden wij een aantal dingen gewijzigd in de opzet. De jonge generatie gaat met haar tijd mee, dus de standen werden na elke ronde op een groot TV-scherm getoond en vervolgens op www.hamalandcup.nl gezet, zodat live te volgen was hoe er gegooid werd. Dit bleek populair te zijn, want onze site is vanaf diverse IP-adressen bekeken. 1 persoon had zelfs circa 240 keer op onze site gekeken! Op deze site zijn ook de uitslagen van het toernooi te vinden.

 

Ook de prijsuitreiking was qua opzet gewijzigd. Net als vorig jaar waren er elk dagdeel 3 individuele prijzen voor de drie personen met het hoogste gemiddelde op het totaal van de banen 1 tot en met 5. Daarnaast hadden we per dagdeel 2 lucky winners: uit alle deelnemers werd via de bingomolen

2 lucky winners getrokken die ook prijs hadden. Tot slot hadden we voor de nummers 1 en 2 op de GEK baan een prijs.

 

Zondag, aan het einde van dagdeel 4, was de grote prijsuitreiking. De winnaars van de prijsvraag (raad het aantal spekjes in de vaas) werden bekend gemaakt alsmede de twee winnende teams!

 

 

Ook de teamprijzen hadden wij veranderd. Aangezien wij zelf zoveel plezier hebben met onze kegelclub en het belangrijk vinden om dingen samen te doen, hebben wij teambuilding hoog in het vaandel staan. Het leek ons daarom leuk om als teamprijzen een activiteit voor het hele team te geven.  De prijs voor het winnende team, K.C. de Eendracht, bestond naast de wisselbeker, dan ook uit een middagje boerengolven met het gehele team. Kegelclub Langs de Kant eindigde als tweede en mag met het hele team een ezelwandeltocht houden!

 

 

 

Zoals vermeld staan alle uitslagen op www.hamalandcup.nl, dus schroom niet om hierop te kijken.

 

 

Aan het einde van het toernooi hadden wij voor alle deelnemers nog een leuke attentie, zodat men nog vaak aan ons zal denken: een flessenopener in de vorm van een kegel met de naam Kegelclub GEK erop vermeld.

 

Rest ons vanaf deze plaats nog een aantal mensen te bedanken:

 1. 1)Alle sponsoren
  Wat waren jullie gul! Ontzettend bedankt en we hopen natuurlijk volgend jaar weer een beroep op jullie te mogen doen! 

 2. 2)Partycentrum Nijenhuis
  Voor het beschikbaar stellen van de banen en voor het verzorgen van de inwendige mens: het was heerlijk! 

 3. 3)Alle deelnemers
  Zonder jullie hadden wij geen toernooi. Wij hebben nu al zin in volgend jaar en hopen jullie dan allemaal weer in grote getalen te zien 

 4. 4)Ons thuisfront
  Zonder jullie hulp hadden we niet zo vaak op pad gekund voor de organisatie van het toernooi. We zullen de komende tijd meer thuis zijn. Haha! 

 

Bedankt allemaal. Het was TE GEK!